Концентрування лактози при комплексній переробці молочної сироватки мембранними методами / Ю. Змієвський [и др.] //
Харч. і перероб. пром-сть : наук.-виробн. журн. - . - N 9/10. - С. 21-24.
(Шифр в БД Х686004/2009/9/10)
Анотація:
Концентровані розчини лактози - невід’ємна частина технології виробництва таких продуктів, як молочний цукор, лактулоза, глюкозо-галактозні сиропи тощо. Останнім часом розширено асортимент продукції не лише в молочній галузі, а й у хлібопекарській, кондитерській, фармацевтичній, зросла кількість і якість продукції профілактичного й оздоровчого призначення. Це невелика частка можливого застосування зазначених розчинів, тож необхідно вдосконалювати й здешевлювати технології їх отримання. Найпростіший і найдешевший метод - переробка молочної сироватки як вторинної сировини.
Додаткові точки доступу: