Как перевести закваску на другую муку и накопить нужное колличество / Н. Наливайко //
Хлібопекарська і кондитерська промисловість України : науково-виробничий і практич. журнал. - . - N 9. - С. 7-9.
(Шифр в БД Х194632/2012/9)
Ключові слова: закваска -- сортность муки -- приготовление -- тесто -- закваска -- сортність борошна -- приготування -- тісто --
Анотація:
Описанный выше способ одинаково подходит для перевода закваски на муку любой сортности: с обойной на белую или серую и наоборот, с белой на обойную. Кроме того, можно таким же способом перевести закваску на другой злак и даже бобы: с ржаной муки на пшеничную и с пшеничной на ржаную, с муки злака Икс, на муку злака Игрек (спельта, камют, ячмень, гречневая мука, гороховая и т.п.)
Описаний вище спосіб однаково підходить для перекладу закваски на борошно будь сортності: з шпалерного на білу чи сіру і навпаки, з білою на шпалерну. Крім того, можна таким же способом перевести закваску на інший злак і навіть боби: з житнього борошна на пшеничне і з пшеничного на житнє, з борошна злаку Ікс, на борошно злаку Ігрек (спельта, камют, ячмінь, гречана мука, горохова і т. п.)