Ультразвук як ефективний засіб у процесах приготування та зброджування сусла до спирту / З. Піх [и др.] //
Харч. і перероб. пром-сть : наук.-виробн. журн. - . - N 1. - С. 22-25.
(Шифр в БД Х686004/2009/1)
Анотація:
За нинішніх реалій, коли постійно зростають ціни на зернову сировину та джерела енергії, спиртове виробництво потребує розробки раціональних способів підвищення ефективності їх використання. З-поміж найважливіших: глибоке перетворення речовин зернової сировини в етиловий спирт; збереження активності ферментних препаратів у процесі водно-теплової обробки сировини; покращення фізіологічного стану та біохімічної діяльності дріжджів - збудників спиртового бродіння; забезпечення мікробіологічної чистоти виробничих субстратів.
Додаткові точки доступу: