Вміст токоферолів у оліях під час зберігання та їх роль у забезпеченні якості й безпечності продукції / М. Осейко [и др.] //
Харч. і перероб. пром-сть : наук.-виробн. журн. - . - N 2/3. - С. 17-18.
(Шифр в БД Х686004/2009/2/3)
Анотація:
Якість і безпечність рослинних олій визначають характером та інтенсивністю процесів, що відбуваються під дією зовнішніх і внутрішніх факторів (кисень повітря, температура, світло тощо). Постійна дія світла, особливо ультрафіолетової ділянки його спектра, призводить як до безпосереднього руйнування молекул квантами світла (наприклад поліненасичених жирних кислот), так і кисневими радикалами, що індуковані світлом.
Додаткові точки доступу: