
>
504.064.3(477)
Романчук, Л. Д.Формування доз опромінення мешканців радіоактивно забруднених територій за рахунок овочевої продукції [Текст] / Л. Д. Романчук //
Романчук, Л. Д.
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - 2013. - N 4. - С. 47-50. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2013/4)
Ключові слова: питома активність -- овочева продукція -- доза опромінення -- {\up 137}cs -- {\up 90}sr -- удельная активность -- овощная продукция -- доза облучения --
Анотація:
Наведено результати досліджень щодо внеску радіонуклідів з овочевою продукцією у формування дозового навантаження на організм мешканців критичних населених пунктів північних районів Житомирщини. Встановлено, що питома активність {\up 137}Cs і {\up 90}Sr в овочевій продукції варіювала в межах 31,4-2,1 і 15,8-0,6 Бк/кг відповідно. Внесок її в дозу опромінення за {\up 137}Cs становив 17,7 - 0,32%, за {\up 90}Sr - 48,1- 12,4%.
Приведены результаты исследований относительно вклада радионуклидов с овощной продукцией в формирование дозовой нагрузки на организм жителей критических населенных пунктов северных районов Житомирщины. Установлено, что удельная активность {\up 137}Cs и {\up 90}Sr в овощной продукции варьировала в пределах 31,4-2,1 и 15,8-0,6 Бк/кг соответственно. Вклад ее в дозу облучения за {\up 137}Cs составлял 17,7 - 0,32%, по {\up 90}Sr - 48,1 - 12,4%.
(Шифр в БД В014345/2013/4)
УДК | |
504.064.3(477) |
Ключові слова: питома активність -- овочева продукція -- доза опромінення -- {\up 137}cs -- {\up 90}sr -- удельная активность -- овощная продукция -- доза облучения --
Анотація:
Наведено результати досліджень щодо внеску радіонуклідів з овочевою продукцією у формування дозового навантаження на організм мешканців критичних населених пунктів північних районів Житомирщини. Встановлено, що питома активність {\up 137}Cs і {\up 90}Sr в овочевій продукції варіювала в межах 31,4-2,1 і 15,8-0,6 Бк/кг відповідно. Внесок її в дозу опромінення за {\up 137}Cs становив 17,7 - 0,32%, за {\up 90}Sr - 48,1- 12,4%.
Приведены результаты исследований относительно вклада радионуклидов с овощной продукцией в формирование дозовой нагрузки на организм жителей критических населенных пунктов северных районов Житомирщины. Установлено, что удельная активность {\up 137}Cs и {\up 90}Sr в овощной продукции варьировала в пределах 31,4-2,1 и 15,8-0,6 Бк/кг соответственно. Вклад ее в дозу облучения за {\up 137}Cs составлял 17,7 - 0,32%, по {\up 90}Sr - 48,1 - 12,4%.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|