
>
631.84
Швартау, В.Роль амінокислот у позакореневому живленні рослин / В. Швартау, Л. Михальська //
Швартау, В.
Пропозиція : укр. журн. з питань агробізнесу. - 2016. - N 4. - С. 60-62.
(Шифр в БД П187375/2016/4)
Ключові слова: рослинництво -- растениеводство -- вирощування -- выращивание -- ґрунт -- почва -- живлення -- питание -- азот -- амінокислоти -- аминокислоты -- мінеральні азотні добрива -- минеральные азотные удобрения -- органічні сполуки -- органические соединения -- антистресові препарати -- антистрессовые препараты -- технологія genechip -- технология genechip --
Анотація:
Після кисню, водню та вуглецю азот (N) необхідний рослинам у нейбільший серед структурних елементів кількості. Орієнтовано азот становить від 0,5 до 5% загальної маси сухої речовини та є невід’ємною складовою білків, нуклеїнових кислот, ферментів, хлорофілів і численних сполук вторинного метаболізму. Доступність азоту для рослин є визначальним фактором їхнього росту й розвитку. Переважна більшість основних сільськогосподарських культур України (пшениця та інші зернові колосові, кукурудза, соняшник, буряки, ріпак тощо) є азотофілами й потребують належної кількості азотних добрив у органічній чи мінеральній формі.
Додаткові точки доступу:
Михальська, Л.
(Шифр в БД П187375/2016/4)
УДК | |
631.84 |
Ключові слова: рослинництво -- растениеводство -- вирощування -- выращивание -- ґрунт -- почва -- живлення -- питание -- азот -- амінокислоти -- аминокислоты -- мінеральні азотні добрива -- минеральные азотные удобрения -- органічні сполуки -- органические соединения -- антистресові препарати -- антистрессовые препараты -- технологія genechip -- технология genechip --
Анотація:
Після кисню, водню та вуглецю азот (N) необхідний рослинам у нейбільший серед структурних елементів кількості. Орієнтовано азот становить від 0,5 до 5% загальної маси сухої речовини та є невід’ємною складовою білків, нуклеїнових кислот, ферментів, хлорофілів і численних сполук вторинного метаболізму. Доступність азоту для рослин є визначальним фактором їхнього росту й розвитку. Переважна більшість основних сільськогосподарських культур України (пшениця та інші зернові колосові, кукурудза, соняшник, буряки, ріпак тощо) є азотофілами й потребують належної кількості азотних добрив у органічній чи мінеральній формі.
Додаткові точки доступу:
Михальська, Л.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|