636.4.053.087.72:636.4.033
Вплив згодовування селену на хімічний склад м'яса свиней / Л. В. Пірова //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 9. - С. 76-77. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2010/9)
УДК
636.4.053.087.72:636.4.033
636.4.033

Ключові слова: хімічний склад -- м’ясо молодняка свиней --
Анотація:
Вивчено вплив селеніту натрію та сел-плексу на хімічний склад м'яса свиней. Доведено, що введення органічного селену у вигляді сел-плексу у кількості 0,3—0,4 мг селену на 1 кг сухої речовини раціону сприяє підвищенню в їх м'ясі вмісту заліза, міді, цинку та зниженню вмісту кадмію, свинцю і ртуті.
Изучено влияние селенита натрия и сел-плекса на химический состав мяса свиней. Доказано, что введение органического селена в виде сел-плекса в количестве 0,3-0,4 мг селена на 1 кг сухого вещества рациона способствует повышению в их мясе железа, меди, цинка и снижению содержания кадмия, свинца и ртути.