637.057; 637.148; 637.236
Вплив теплової обробки на вміст летких ароматичних сполук у вершках / Я. Ф. Жукова [и др.] //
Вісн. аграр. науки : наук.-теорет. журн. - . - N 8. - С. 66-68. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД В014345/2012/8)
УДК
637.057; 637.148; 637.236
637.057
637.148
637.236

Анотація:
Досліджено леткі ароматичні сполуки вершків методом капілярної газової хроматографії. Встановлено, що режими та тривалість теплової обробки впливають на вміст діацетилу, 1-октен-3-олу, бензальдегіду, 2-фуральдегіду, октаналю, бета-дека, та бета-додекалактонів, що формують специфічний присмак пастеризованих вершків.
Исследованы летучие ароматические соединения сливок методом капиллярной газовой хроматографии. Показано, что режимы и продолжительность тепловой обработки влияют на содержание диацетила, 1-октен-3-ола, бензальдегида, 2-фуральдегида, октаналя, бетта-дека, и бетта-додекалактонов, формирующих специфический привкус пастеризованных сливок.
Додаткові точки доступу: