
>
664(06)
Шаніна, Ольга Миколаївна.Обґрунтування процесу сушіння макаронних виробів з білковими добавками та ферментом трансглютаміназа [Текст] / О. М. Шаніна, В. О. Звєрєв, А. Т. Теймурова //
Шаніна, Ольга Миколаївна.
Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", 2014. - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 235-242.. - Бібліогр.: с. 241-242.
(Шифр в БД 664(06)/В 53-932715)
Рубрики:
Україна
Украина
Анотація:
Додавання ферменту трансглюміназа до пшеничного тіста призводить до збільшення кількості видаленої вологи під час його сушіння, а застосування концентратів тваринних білків змінює тенденції на протилежні. Це зумовлено перетвореннями конфірмаційного стану і зменшенням кількості вільних гідрофільних ділянок макромолекул біополімерів борошна під дією ферменту та високою водозв'язувальною здатністю добавок.
Добавление фермента трансглютаминаза к пшеничному тесту приводит к увеличению количества удаленной влаги во время его сушки, а применение концентратов животных белков изменяет тенденции на противоположные. Это обусловлено преобразованиями конформационного состояния и уменьшением количества свободных гидрофильных участков макромолекул биополимеров муки под действием фермента и высокой водосвязывающей способностью добавок.
Додаткові точки доступу:
Звєрєв, В. О.
Теймурова, Анжеліка Тагирівна
(Шифр в БД 664(06)/В 53-932715)
УДК | |
664(06) | |
664.694 | |
664.38 | |
664.664.5 |
Рубрики:
Україна
Украина
Анотація:
Додавання ферменту трансглюміназа до пшеничного тіста призводить до збільшення кількості видаленої вологи під час його сушіння, а застосування концентратів тваринних білків змінює тенденції на протилежні. Це зумовлено перетвореннями конфірмаційного стану і зменшенням кількості вільних гідрофільних ділянок макромолекул біополімерів борошна під дією ферменту та високою водозв'язувальною здатністю добавок.
Добавление фермента трансглютаминаза к пшеничному тесту приводит к увеличению количества удаленной влаги во время его сушки, а применение концентратов животных белков изменяет тенденции на противоположные. Это обусловлено преобразованиями конформационного состояния и уменьшением количества свободных гидрофильных участков макромолекул биополимеров муки под действием фермента и высокой водосвязывающей способностью добавок.
Додаткові точки доступу:
Звєрєв, В. О.
Теймурова, Анжеліка Тагирівна
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|