
>
Мазнєв, Григорій Євтійович.Інновації: теоретико-еволюційні аспекти [Текст] / Г. Є. Мазнєв //
Мазнєв, Григорій Євтійович.
Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка : 85-річчю з дня заснування Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка присвячується. - Харків : ТОВ "Майдан", 2015. - Вип. 162: Екон. науки. - С. 56-63.. - Бібліогр.: с. 61-62.
(Шифр в БД 33(06)/В 53-165026823)
Рубрики:
Україна
Украина
Анотація:
Метою статті є дослідження і узагальнення наукових поглядів на сутнісно-змістовне наповнення категорії «інновація» та аналіз етапів трансформації концептуальних підходів і методів менеджменту інноваційної діяльності. Розглянуто наукові підходи до визначення поняття «інновація», встановлено, що в науковій літературі відсутнє єдине тлумачення цього терміну, мають місце значні розходження в його визначенні. Запропоновано застосування концепції відкритих інновацій в агропродовольчому комплексі, які дозволяють підприємствам як розробляти власні ідеї так і використовувати свою бізнес-модель для виявлення і використання більш ефективних розробок партнерів, не проводячи власних наукових досліджень, які потребують великих коштів і не завжди гарантують впровадження результатів у виробництво. Таким чином, інноваційна діяльність зосереджується не на генеруванні інноваційних ідей, а на розробці бізнес-моделей,??які здатні забезпечити швидке застосування інноваційних розробок, як своїх, так і таких, що виникають в результаті спільної діяльності наукових установ, університетів, державного сектору та бізнесових структур.
Цель статьи: исследование и обобщение научных взглядов на сущностно-содержательное наполнение категории «инновация» и анализ этапов трансформации концептуальных подходов и методов менеджмента инновационной деятельности. Рассмотрены научные подходы к определению понятия «инновация», установлено, что в научной литературе отсутствует единое толкование этого термина, имеют место значительные расхождения в его определении. Предложено применение концепции открытых инноваций в агропродовольственном комплексе, которые позволяют предприятиям как разрабатывать собственные идеи так и использовать свою бизнес-модель для выявления и использования более эффективных разработок партнеров, не проводя собственных научных исследований, которые требуют больших финансовых средств и не всегда гарантируют внедрение результатов в производство. Таким образом, инновационная деятельность сосредоточивается не на генерировании инновационных идей, а на разработке бизнес-моделей, которые способны, обеспечить быстрое применение инновационных разработок, как своих, так и таких, что возникают в результате совместной деятельности научных учреждений, университетов, государственного сектора и бизнес-структур.
(Шифр в БД 33(06)/В 53-165026823)
Рубрики:
Україна
Украина
Анотація:
Метою статті є дослідження і узагальнення наукових поглядів на сутнісно-змістовне наповнення категорії «інновація» та аналіз етапів трансформації концептуальних підходів і методів менеджменту інноваційної діяльності. Розглянуто наукові підходи до визначення поняття «інновація», встановлено, що в науковій літературі відсутнє єдине тлумачення цього терміну, мають місце значні розходження в його визначенні. Запропоновано застосування концепції відкритих інновацій в агропродовольчому комплексі, які дозволяють підприємствам як розробляти власні ідеї так і використовувати свою бізнес-модель для виявлення і використання більш ефективних розробок партнерів, не проводячи власних наукових досліджень, які потребують великих коштів і не завжди гарантують впровадження результатів у виробництво. Таким чином, інноваційна діяльність зосереджується не на генеруванні інноваційних ідей, а на розробці бізнес-моделей,??які здатні забезпечити швидке застосування інноваційних розробок, як своїх, так і таких, що виникають в результаті спільної діяльності наукових установ, університетів, державного сектору та бізнесових структур.
Цель статьи: исследование и обобщение научных взглядов на сущностно-содержательное наполнение категории «инновация» и анализ этапов трансформации концептуальных подходов и методов менеджмента инновационной деятельности. Рассмотрены научные подходы к определению понятия «инновация», установлено, что в научной литературе отсутствует единое толкование этого термина, имеют место значительные расхождения в его определении. Предложено применение концепции открытых инноваций в агропродовольственном комплексе, которые позволяют предприятиям как разрабатывать собственные идеи так и использовать свою бизнес-модель для выявления и использования более эффективных разработок партнеров, не проводя собственных научных исследований, которые требуют больших финансовых средств и не всегда гарантируют внедрение результатов в производство. Таким образом, инновационная деятельность сосредоточивается не на генерировании инновационных идей, а на разработке бизнес-моделей, которые способны, обеспечить быстрое применение инновационных разработок, как своих, так и таких, что возникают в результате совместной деятельности научных учреждений, университетов, государственного сектора и бизнес-структур.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|