.
Значення зернопродуктового підкомплексу в дотриманні продовольчої безпеки України [Текст] / О. В. Грідін //
Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка : 85-річчю з дня заснування Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П.Василенка присвячується. - Харків : ТОВ "Майдан", . - Вип. 161: Екон. науки. - С. 136-144.. - Бібліогр.: с. 142-143.
(Шифр в БД -801428)
Рубрики:
Україна
Украина

Анотація:
Розглянуто основні принципи, на яких базується продовольча безпека України. Досліджено динаміку виробництва зернових в Україні. Проаналізовано фактичний рівень споживання основних продуктів харчування населенням України та проведено порівняння з раціональними нормами. Визначена необхідність забезпечення виробництва якісної продукції, а також максимально повного збереження її якісних властивостей і характеристик. Вказані чинники, що безпосередньо впливають на забезпечення продовольчої безпеки. Зазначені основні напрямки вирішення проблеми забезпечення продовольчої безпеки та окреслені основні завдання в сфері зернопродуктового підкомплексу в цьому контексті.
Рассмотрено основные принципы, на которых базируется продовольственная безопасность Украины. Исследована динамика производства зерновых в Украине. Проанализирован фактический уровень потребления основных продуктов питания населением Украины и проведено сравнение с рациональными нормами. Определена необходимость обеспечения производства качественной продукции, а также максимально полного сохранения ее качественных свойств и характеристик. Указаны факторы, которые непосредственно влияют на обеспечение продовольственной безопасности. Указанные основные направления решения проблемы обеспечения продовольственной безопасности и обозначены основные задачи в сфере зернопродуктового подкомплекса в этом контексте.