664(06)
.
Визначення оптимальних режимів пророщування зерна пшениці для зернових пластівців підвищеної харчової цінності [Текст] / І. М. Фоміна, О. О. Ізмайлова //
Вісник Харків. нац. техн. ун-ту сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : КП "Міська друкарня", . - Вип. 152: Сучас. напрямки технології та механізації процесів перероб. і харч. вир-в. - С. 261-266.. - Бібліогр.: с. 265-266.
(Шифр в БД 664(06)/В 53-932715)
УДК
664(06)
664.71-11
664.696.1

Рубрики:
Україна
Украина

Анотація:
В статті встановлені оптимальні режими замочування та пророщування зерна пшениці для подальшої переробки продукту, з метою підвищення харчової цінності зернових пластівців. Показано вплив температури, термінів замочування та пророщування зерна пшениці на довжину його паростка, а також на зміну структурно-механічних властивостей ендосперму, вмісту вітаміну С та поліфенольних сполук.
В статье установлены оптимальные режимы замачивания и проращивания зерна пшеницы для дальнейшей переработки продукта, с целью повышения пищевой ценности зерновых хлопьев. Показано влияние температуры, сроков замачивания и проращивания зерна пшеницы на длину его отростка, а также на изменение структурно-механических свойств эндосперма, содержания витамина С и полифенольных соединений.
Додаткові точки доступу: