
>
633/635(042.4)
М 53
Механізовані технології в овочівництві, баштанництві та насінництві [Текст] : курс лекцій / Д. І. Мазоренко [та ін.] ; Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. - Харків : Вид-во ХНТУСГ, 2010. - 269 с. : табл. - Бібліогр.: с. 266 (10 назв)
Зміст: >
Сучасний стан галузі овочівництва і баштанництва в Україні
Загальні визначення технології вирощування овочів
Система стандартизації галузі овочівництва (ДСТУ на овочі свіжі, система стандартів на технології вирощування овочів і насіння)
Методика дослідної справи в овочівництві та баштанництві
Методика біоенергетичної оцінки технологій в овочівництві (загальні положення та особливості)
Проведення дослідів з овочевими культурами у захищеному ґрунті
Технологічні операції вирощування овочів (відкритий ґрунт)
Технологія вирощування основних овочевих і баштанних культур (капуста, томат, огірок, морква, буряки столові, цибу перень солодкий, баклажани, кавуни, дині, гарбузи, кабачки, патисони) на продовольчі цілі
Захищений ґрунт
Ключові слова: грунтово-кліматичні зони -- почвенно-климатические зоны -- сівозміни -- севообороты -- біологічна характеристика -- биологическая характеристика -- вимоги рослин -- требования растений -- фактори середовища -- факторы среды -- хімичний склад -- химический состав -- харчова цінність -- пищевая ценность -- схеми посіву -- схемы посева -- технологічні процеси -- технологические процессы -- система стандартизації -- система стандартизации -- технологічні карти -- технологические карты -- дослідження -- исследование --
Анотація:
В курсі лекцій викладено біологічні особливості вирощування овочів у відповідності до грунтово кліматичних зон України, основи дослідної справи в овочівництві і баштанництві, основи стандартизації технологічних процесів. Основну увагу автори приділили механізованим технологіям вирощування овочевих і баштанних рослин, основам насінництва, а також основам механізованих технологій вирощування розсади і овочів в умовах захищеного грунту з застуванням сучасних систем машин. Книга розрахована для студентів навчально наукового інституту механотроніки і систем менеджменту ХНТУСГ ім. П. Василенка.
Додаткові точки доступу:
Мазоренко, Дмитро Іванович
Ящук, Анатолій Іванович
Пастухов, Валерій Іванович
Харченко, Сергій Олександрович
Ящук, Дмитро Анатолійович
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
М 53
Сучасний стан галузі овочівництва і баштанництва в Україні
Загальні визначення технології вирощування овочів
Система стандартизації галузі овочівництва (ДСТУ на овочі свіжі, система стандартів на технології вирощування овочів і насіння)
Методика дослідної справи в овочівництві та баштанництві
Методика біоенергетичної оцінки технологій в овочівництві (загальні положення та особливості)
Проведення дослідів з овочевими культурами у захищеному ґрунті
Технологічні операції вирощування овочів (відкритий ґрунт)
Технологія вирощування основних овочевих і баштанних культур (капуста, томат, огірок, морква, буряки столові, цибу перень солодкий, баклажани, кавуни, дині, гарбузи, кабачки, патисони) на продовольчі цілі
Захищений ґрунт
УДК | |
633/635(042.4) | |
631.171(042.4) |
Ключові слова: грунтово-кліматичні зони -- почвенно-климатические зоны -- сівозміни -- севообороты -- біологічна характеристика -- биологическая характеристика -- вимоги рослин -- требования растений -- фактори середовища -- факторы среды -- хімичний склад -- химический состав -- харчова цінність -- пищевая ценность -- схеми посіву -- схемы посева -- технологічні процеси -- технологические процессы -- система стандартизації -- система стандартизации -- технологічні карти -- технологические карты -- дослідження -- исследование --
Анотація:
В курсі лекцій викладено біологічні особливості вирощування овочів у відповідності до грунтово кліматичних зон України, основи дослідної справи в овочівництві і баштанництві, основи стандартизації технологічних процесів. Основну увагу автори приділили механізованим технологіям вирощування овочевих і баштанних рослин, основам насінництва, а також основам механізованих технологій вирощування розсади і овочів в умовах захищеного грунту з застуванням сучасних систем машин. Книга розрахована для студентів навчально наукового інституту механотроніки і систем менеджменту ХНТУСГ ім. П. Василенка.
Додаткові точки доступу:
Мазоренко, Дмитро Іванович
Ящук, Анатолій Іванович
Пастухов, Валерій Іванович
Харченко, Сергій Олександрович
Ящук, Дмитро Анатолійович
Харків. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №1 (пр. Героїв Харкова, 45) | 4 | 4 |
2 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №1 (пр. Героїв Харкова, 45) | 350058 356339 362397 362398 |
2 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 0001414 |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|