
>
Обгрунтування технології смажених ковбас у склеєних кишкових оболонках, армованих тепловою коагуляцією і дубленням [Електронний ресурс] : монографія / В. М. Михайлов [та ін.] ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2023. - 109 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/35325 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 92-109 (204 назви)
Анотація:
У монографії висвітлено ресурсозбереження як одну з визначальних складових концепції ощадливого виробництва, узагальнено напрями комплексної переробки вторинних ресурсів у м'ясній промисловості, у тому числі кишкової сировини і субпродуктів, технологічні чинники формування якості та іденгифікаційні ознаки смажених ковбас, харчову цінність субпродуктів І категорії великої рогатої худоби, свиней та курячих, формування захисних властивостей склеєних кишкових ковбасних оболонок з використанням теплової коагуляції та дублення. На підставі одержаних результатів дослідження процесу смаження м'ясного фаршу ковбас, заходів з розроблення та удосконалення технологій, визначення якісних, кількісних характеристик та комплексної оцінки обгрунтовано технології смажених ковбас із високим вологовмістом та з використанням субпродуктів у склеєних кишкових оболонках, армованих тепловою коагулящею 1 дубленням. Наведені дані можуть бути використані у практичній діяльності фахівців м'ясної промисловості, науково-дослідницьких організацій та освітньому процесі закладів вищої освіти, що займаються підготовкою фахівців та аспірантів із харчових технологій.
Додаткові точки доступу:
Михайлов, Валерій Михайлович
Онищенко, В'ячеслав Миколайович
Пак, Андрій Олегович
Янчева, Марина Олександрівна
Держ. біотехнол. ун-т
Анотація:
У монографії висвітлено ресурсозбереження як одну з визначальних складових концепції ощадливого виробництва, узагальнено напрями комплексної переробки вторинних ресурсів у м'ясній промисловості, у тому числі кишкової сировини і субпродуктів, технологічні чинники формування якості та іденгифікаційні ознаки смажених ковбас, харчову цінність субпродуктів І категорії великої рогатої худоби, свиней та курячих, формування захисних властивостей склеєних кишкових ковбасних оболонок з використанням теплової коагуляції та дублення. На підставі одержаних результатів дослідження процесу смаження м'ясного фаршу ковбас, заходів з розроблення та удосконалення технологій, визначення якісних, кількісних характеристик та комплексної оцінки обгрунтовано технології смажених ковбас із високим вологовмістом та з використанням субпродуктів у склеєних кишкових оболонках, армованих тепловою коагулящею 1 дубленням. Наведені дані можуть бути використані у практичній діяльності фахівців м'ясної промисловості, науково-дослідницьких організацій та освітньому процесі закладів вищої освіти, що займаються підготовкою фахівців та аспірантів із харчових технологій.
Додаткові точки доступу:
Михайлов, Валерій Михайлович
Онищенко, В'ячеслав Миколайович
Пак, Андрій Олегович
Янчева, Марина Олександрівна
Держ. біотехнол. ун-т
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Репозитарій | |
2 | Електронний ресурс | 293 |