640.43(075.8)
М 20
.
Організація обслуговування напоями [Текст] : навч. посіб. / Л. П. Малюк, Т. П. Кононенко [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Факт, . - 224 с. : табл., рис. + дод. 216-223 с. - Бібліогр.: с. 191-195. - Глосарій: с. 193-207. - Слов. дегустатора: с. 208-214 . - ISBN 978-966-405-336-2 : 100.00 грн.

УДК
640.43(075.8)
641.87(075.8)

Ключові слова: напої -- напитки -- обслуговування напоями -- обслуживание напитками -- культура споживання напоїв -- культура потребления напитков -- рецептура напоїв -- рецептура напитков -- підбір напоїв до страв -- подбор напитков к блюдам --
Анотація:
У навчальному посібнику розкрито сутність організації процесу обслуговування напоями в закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Наведено методи, форми обслуговування споживачів. Висвітлено основні правила подавання напоїв та їх рецептуру, відображено специфіку культури їх споживання, принципи підбору напоїв до страв. Розглянуто сучасні підходи до організації роботи барменів у барах різного класу, раціональну організацію робочого місця, вимоги щодо професійних якостей бармена. Навчальний посібник розроблено відповідно до освітньо-професійної програми та освітньо-професійної характеристики підготовки бакалаврів. Рекомендується для студентів вищих навчальних закладів торгово-економічних спеціальностей усіх форм навчання, аспірантів, викладачів та фахівців сфери обслуговування.
Додаткові точки доступу: