635.655(02.064)
С 74
Соя (Glycine max (L.) Merr.) [Текст] : монографія / В. В. Кириченко [та ін.] ; за ред. В. В. Кириченка ; Ін-т рослинництва iм. В. Я. Юр'єва Нац. акад. аграр. наук України. - Харків : Вид-во Ін-ту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва УААН, . - 400 с. : іл., табл. - Бібліогр.: с. 384-399. - ISBN 978-966-8691-43-0 : 200.00 грн.

Зміст:
Поширення та історія введення сої в культуру
Походження роду GLYCINE WILLD., його класифікація та ботанічна характеристика
Морфологічна та біологічна характеристика сої культурної
Ідентифікація морфологічних ознак сої за методикою UPOV
Хвороби та шкідники сої
Селекція сoї
Сучасні сорти сої
Вивчення біохімічних властивостей насіння сoї
Селекція сої на стійкість до посухи та спеки
Формування робочих колекцій сої
Насінництво сої
Технологія вирощування сої
УДК
635.655(02.064)

Ключові слова: соя -- селекція -- селекция -- вирощування -- выращивание -- морфологічні ознаки -- морфологические признаки -- біохімія насіння -- биохимия семян -- насінництво -- семеноводство --
Анотація:
В монографії висвітлені питання щодо значення та історії культури сої (Glycine max (L.) Merr.), її видовий потенціал, біологія, морфологія, ідентифікація морфологічних ознак за UPOV, основні хвороби та шкідники, селекція взагалі і селекція на стійкість до посухи, біохімія насіння, динаміка жирнокислотного складу олії, мінливість вмісту різних форм токоферолів, визначення антиоксидантної активності насіння, формування робочих колекцій, особливості насінництва та технології вирощування. На основі власних досліджень викладено методи селекції сої в умовах східної частини Лісостепу України. Монографія буде корисною для співробітників, які працюють в галузі рослинництва, аспірантів, студентів, магістрів, викладачів біологічних і агрономічних факультетів навчальних закладів, спеціалістів сільського господарства.
Додаткові точки доступу: