663.1(076)
Т 38
Технічна мікробіологія [Текст] : практикум для здобувачів вищої освіти / В. В. Євлаш [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі, Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". - Харків : Світ Книг, . - 180 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/8634 (Репозитарій). - 150.00 грн.

Зміст:
Методи дослідження прокаріот. Морфологія прокаріот
Цитохімічні методи дослідження мікроорганізмів
Харчування мікроорганізмів
Культуральні ознаки мікроорганізмів. Стандартні мікробіологічні методи досліджень природних субстратів: води, повітря, ґрунту, продуктів тваринництва
Перетворення мікроорганізмами безазотистих органічних речовин
УДК
663.1(076)
579.6(076)

Ключові слова: устаткування лабораторії -- оборудование лаборатории -- методи стерилізації -- методы стерилизации -- прокаріоти -- прокариоты -- дослідження мікрофлори -- исследование микрофлоры -- бродіння -- брожение -- окислення -- окисление -- гниття -- гниение --
Анотація:
Практикум вміщує учбовий матеріал, який обгрунтовує з наукових позицій важливі завдання професійної діяльності фахівців з товарознавства, експертизи товарів та спеціаластів ресторанної справи, в тому числі - науково-практичних знань з морфології та фізіології мікроорганизмів, біохімічних процесів, зумовлених життєдіяльністю мікробів, їх ролі у кругообігу речовин у природі, у зміні якості харчових продуктів і їхнього псування під час зберігання, а також ролі мікробів у біотехнологічних процесах. Рекомендовано для здобувачів вищої освіти, для учнів коледжів та ПТНЗ.
Додаткові точки доступу: