641.51/.54(075.8)
Ш 96
.
Технологія приготування їжі [Текст] : навч. посібник / Г. І. Шумило ; Ужгород. комерц. технікум. - Київ : Кондор, . - 506 с. : табл. + дод. 500-503 с. - Бібліогр.: с. 504 (21 назва). - ISBN 966-8251-06-7 : 100.00 грн.

Зміст:
Види кулінарної обробки продуктів
Обробка овочів і грибів
Обробка риби і нерибних морепродуктів
Обробка м'яса і м'ясних продуктів
Обробка сільськогосподарської птиці і дичини
Процеси, які відбуваються під час кулінарної обробки продуктів
Перші страви
Соуси (підливи)
Страви і гарніри з картоплі, овочів і грибів
Страви і гарніри з круп, бобових і макаронних виробів
Страви з риби
Другі страви з м'са і субпродуктів
Страви з сільськогосподарської птиці, дичини і кролика
Страви з яєць
Страви з сиру
Холодні страви і закуски
Солодкі страви
Напої
Швидкозаморожені кулінарні вироби
Страви з харчових концентратів
Страви і вироби із борошна
Основи лікувального харчування
Харчування школярів і учнів ПТУ
УДК
641.51/.54(075.8)

Ключові слова: приготування їжі -- приготовление пищи -- технологія -- технология -- страви -- блюда -- кулінарні вироби -- кулинарные изделия -- обробка продуктів -- обработка продуктов -- раціональне харчування -- рациональное питание -- дієтичне харчування -- диетическое питание -- підприємства харчування -- предприятия питания --
Анотація:
У навчальному посібнику описані різні способи і прийоми кулінарної обробки продуктів, приготування напівфабрикатів, страв та кулінарних виробів відповідно до наукових досягнень раціонального і дієтичного харчування. Посібник рекомендований для студентів технологічних відділень навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, а також працівників підприємств харчування. Може бути корисним при домашньому приготуванні їжі.
Додаткові точки доступу: