338.48-6(075.8)
М 20
.
Гастрономіний туризм [Текст] : навч. посібник / М. П. Мальська, М. І. Філь, І. Г. Пандяк ; Львів. нац. ун-т ім. І. Франка. - 2-ге вид. - Київ ; Львів : Каравела, . - 304 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 292-303. - ISBN 978-966-8019-67-8 : 400.00 грн.

Присвячується 360-річчю Львівського національного університету імені Івана Франка
Зміст:
Гастрономічний туризм як окремий вид туризму: поняття, класифікація, функції
Особливості структурно-просторової організації основних типів гастрономічного туризму
Організація гастрономічних турів
Національні кулінарних традицій у гастрономічному туризмі України
Потенціал та регіональні особливості розвитку гастрономічного туризму у країнах Європи
Потенціал та регіональні особливості розвитку гастрономічного туризму у країнах Азії
Досвід та перспективи розвитку гастрономічного туризму у світі та в Україні
УДК
338.48-6(075.8)
641/642(075.8)
911.3(075.8)

Ключові слова: гастрономія -- гастрономия -- туризм -- готельно-ресторанна справа -- гостинично-ресторанное дело -- туристична сфера -- туристическая сфера --
Анотація:
У навчальному посібнику систематизовано виклад методологічних та організаційних напрямів розвитку та вивчення гастрономічного туризму в Україні та світі. Проаналізовано зміст поняття «гастрономічний туризм», охарактеризовано систему класифікації, виокремлено типи цього туризму. Послідовно розкрито питання міжнародних та внутрішніх, в Україні, гастро-турів, охарактеризовано маршрути, дегустацію та інші об'єкти інтересу учасників подорожей з гастрономічною метою. Узагальнено потенціал та чинники розвитку національної кухні в Україні, регіональної в країнах Єврони та Азії. Навчальний посібник пропонується для підготовки фахівців зі спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм». викладачів виших закладів освіти, працівників готельно-ресторанної ти туристичної сфери, усіх, хто цікавиться гастрономічним напрямком туризму.
Додаткові точки доступу: