657(02.064)
О-16
Облік та аудит витрат підприємств ресторанного господарства: управлінський аспект [Текст] : монографія / Л. М. Янчева [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ФОП Іванченко, . - 263 с. : іл. - Бібліогр.: с. 191-222 (259 назв). - ISBN 978-617-7377-72-5 : 40.00 грн.

УДК
657(02.064)
640.43(02.064)

Ключові слова: економічна інтерпретація -- экономическая интерпретация -- кейтеринг -- класифікація витрат -- классификация затрат -- ресторанне господарство -- ресторанное хозяйство -- аудит -- управліньська звітність -- управленческая отчетность -- облік -- учет -- рахунки -- счета -- бухгалтерський баланс -- бухгалтерский баланс --
Анотація:
У монографії обґрунтовано теоретичні засади та розроблено методичні рекомендації з удосконалення обліку і аудиту витрат відповідно до інформаційних потреб системи управління підприємств ресторанного господарства. Визначено роль та місце підприємств ресторанного господарства в сучасній системі індустрії гостинності. Розкрито сутність кейтерингу, розроблено класифікацію кейтерингових послуг. Визначено концептуальні засади формування обліково-інформаційного забезпечення управління витратами в підприємствах ресторанного господарства. Вдосконалено організацію обліку витрат підприємств ресторанного господарства, розроблено структуру облікової політики в частині витрат та пакет управлінської звітності. У монографії запропоновано науково-методичний підхід до обліку витрат за процесами діяльності підприємств ресторанного господарства, визначено організаційні засади обліку витрат в управлінських інформаційних системах. Розкрито концептуальні основи організації аудиту витрат, вдосконалено організаційне забезпечення операційного аудиту витрат, запропоновано методичний підхід до проведення аналітичних процедур аудиту витрат у підприємствах ресторанного господарства
Додаткові точки доступу: