.
Мікробіологія молока і молочних продуктів [Текст] : навч. посібник / В. О. Коваленко, В. В. Євлаш, Л. О. Чернова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, . - 135 с. - Бібліогр.: с. 132-135. - 4.25 грн., 30.00 грн.

Зміст:
Мікробіологія молока
Мікробіологія кисломолочних продуктів
Мікрофлора молочнокислих заквасок, які використовуються для виробництва кисломолочних продуктів
Мікрофлора сирів
Мікрофлора вершкового масла
Мікрофлора сухих та консервованих молочних продуктів та морозива
Мірофлора вторинної молочної сировини
Санітарно-мікробіологічні вимоги до виробництв молочних продуктів. Контроль за дотриманням санітарного режиму на підприємствах
Ключові слова: вершкове масло -- сливочное масло -- вторинна сировина -- вторичное сырье -- кисломолочні продукти -- кисломолочные продукты -- мікробіологія молока та молочних продуктів -- микробиология молока и молочных продуктов -- мікрофлора -- микрофлора -- молочна сировина -- молочное сырье -- молочнокислі закваски -- молочнокислые закваски -- сири -- сыры -- сухі молочні продукти -- сухие молочные продукты --
Анотація:
У навчальному посібнику узагальнено відомості про роль мікроорганізмів у формуванні якості та безпечності молока та молочних продуктів, розглянуто їх морфологічні ознаки, фізіологічні властивості та класифікація. Показано динаміку мікробіологічних процесів в молоці та молочних продуктах. Наведено вимоги до мікробіологічної безпечності виробництв молочних продуктів.
Додаткові точки доступу: