Гідротермічна обробка круп з використанням принципів сушіння змішаним теплопідводом [Текст] : монографія / М. І. Погожих [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, . - 171 с. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/4534 (Репозітарій). - ISBN ISBN 978-966-405-334-8 : 13.10 грн.

Ключові слова: гідротермічне оброблення -- гидротермическая обработка -- крупи -- крупы -- процеси сушіння -- процессы сушки -- сушіння змішаним теплопідводом -- сушка смешанным теплоподводом --
Анотація:
Монографія висвітлює актуальну науково-технічну проблему – підвищення енергоефективності процесу гідротермічної обробки круп. В роботі запропоновано спосіб гідротермічної обробки круп із використанням принципів сушіння змішаним теплопідводом, де кінцевою продукцією є швидковідновлювані каші. Розглянуто теоретичні основи тепло- та масообміну під час сушіння змішаним теплопідводом, одного із основних складових запропонованого способу. Шляхом дослідження внутрішніх та зовнішніх чинників процесу проварювання та сушіння круп з використанням способу змішаного теплопідводу та оцінкою якості сушеної продукції доведено доцільність використання даного способу для гідротермічної обробки даної сировини. В роботі описано розроблену структурну технологічну схему та конструкційні особливості установки для гідротермічної обробки круп з використанням принципів сушіння змішаним теплопідводом.
Додаткові точки доступу: