.
Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції [Електронний ресурс] : конспект лекцій для здобувачів другого (магістер.) рівня вищ. освіти ден. та заоч. форм навчання спец. 181 Харчові технології, ОПП Харчові технології в ресторанній індустрії / А. Л. Фощан ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 188 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkiv.ua/handle/123456789/67802 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 187

Ключові слова: харчові продукти -- пищевые продукты -- виробництво -- производство -- властивості -- свойства -- зберігання -- хранение -- якість -- качество -- консервування -- консервирование -- пастеризація -- пастеризация -- стерилізація -- стерилизация -- заморожування -- замораживание -- сушіння -- сушка -- пакувальні матеріали -- упаковочные материалы --
Анотація:
Конспект лекцій з дисципліни «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» складений відповідно до програми навчальної дисципліни. Дисципліна «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» має на меті вивчення хімічних, фізикохімічних, біохімічних та мікробіологічних процесів, що протікають у харчовій сировині під час виробництва та зберігання продуктів харчування. Здобуття теоретичних знань та практичних навичок з сучасних методів та технологій зберігання харчової продукції, застосування прогресивних технологій виробництва та зберігання, що дозволяють забезпечувати якість готового продукту відповідно до стандартів. Матеріали предмету дозволяють ознайомити майбутніх фахівців з новітніми способами й методами керування технологічними процесами з метою їхньої оптимізації, енергозбереження, мінімізації відходів й одержання харчової продукції із заданими властивостями. Основними завданнями вивчення дисципліни «Наукові основи виробництва та зберігання харчової продукції» є розуміння впливу різних методів консервації на продукти харчування. Навчальне видання призначено для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП «Харчові технології в ресторанній індустрії», аспірантів, викладачів, наукових і практичних працівників.
Додаткові точки доступу: