Безпека продукції зернопереробних виробництв та зернових ресурсів [Електронний ресурс] : навч. посібник для студ. напряму підгот. 181 Харчові технології другого рівня вищ. освіти (магістр) освітня програма Технологія зернопродуктів та зернові ресурси / Т. В. Гавриш [та ін.] ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 195 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63939 (Репозитарій). - Б. ц.

Зміст:
Контамінанти хімічної природи
Контамінанти біологічної природи
Ключові слова: зернові ресурси -- зерновые ресурсы -- зернопереробні виробництва -- зерноперерабатывающие производства -- безпека продукції -- безопасность продукции -- агропромисловий комплекс -- агропромышленный комплекс -- зернові культури -- зерновые культуры -- експорт -- экспорт -- продовольча безпека -- продовольственная безопасность --
Анотація:
Зернопереробна промисловість займає важливе місце в агропромисловому комплексі будь-якої країни, зокрема в Україні, яка є одним із провідних виробників і експортерів зерна в світі. Виробництво зернових культур є ключовим елементом продовольчої безпеки, тому що зерно є основною сировиною для виготовлення хлібобулочних виробів, круп, кормів для тварин, а також сировиною для біопалив і кормових добавок. Якість зерна та продуктів його переробки безпосередньо впливає на здоров’я населення і економічну стабільність країни. Дисципліна «Безпека продукції зернопереробних виробництв» охоплює основи безпечного виробництва, обробки, зберігання та транспортування зернових культур і продуктів їх переробки. Вона включає в себе теоретичні та практичні знання щодо виявлення та управління ризиками, пов’язаними з якістю зерна, а також збереженням здоров’я населення від можливих небезпек, які можуть виникнути на етапах переробки зерна.
Додаткові точки доступу: