637.1(075)
М 38
.
Технологія виробництва молока і молочних продуктів [Текст] : підручник / М. І. Машкін, Н. М. Париш. - Київ : Вища освiта, . - 351 с. : іл. - Бібліогр.: с. 347-349. - ISBN 966-8081-53-6

УДК
637.1(075)

Ключові слова: молоко -- молоко як сировина -- молоко как сырье -- виробництво молочних продуктів -- производство молочных продуктов -- біохімічний склад -- биохимический состав -- фізико-хімічний склад -- физико-химический состав -- технологічні властивості -- технологические свойства -- мікрофлора молока -- микрофлора молока -- технологічні процеси виробництва -- технологические процессы производства -- технологія питного молока -- технология питьевого молока -- технологія масла -- технология масла -- сир -- сыр -- морозиво -- мороженое -- сиворотка -- сироватка -- догляд за молочним обладнанням -- уход за молочным оборудованием --
Анотація:
Описано склад, властивості молока, фактори впливу на них, джерела формування основних компонентів молока, загальні технологічні процеси його переробки. Висвітлено технологічні процеси виробництва цільномолочних продуктів, масла, сиру, морозива, молочних консервів, продуктів із знежиреного молока, маслянки і молочної сироватки з використанням високопродуктивних потокових технологічних ліній. Для підготовки фахівців з напряму «Зооінженерія» (спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») та для підго товки фахівців із спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки молока» у вищих навчальних закладах І-IV рівнів акредитації Міністерства аграрної політики України.
Додаткові точки доступу: