577.1(075.8)
Б 65
Біохімія плодів та овочів [Текст] : навч. посібник / В. В. Євлаш [та ін.] ; Тавр. держ. агротехнол. ун-т. - Мелітополь : Видав.-поліграф. центр Люкс, . - 206 с. : рис., табл. + дод. 193-205 с. - Бібліогр.: с. 206. - ISBN 978-617-7218-66-0 : 150.00 грн.

Зміст:
Будова рослинних клітин і тканин
Вміст та функції води в плодах і овочах
Характеристика харчової цінності плодів та овочів
Амінокислоти та білки, обмін в рослинах
Розпад та синтез білків у плодах та овочах
Вуглеводи
Перетворення вуглеводів у рослинах
Органічні кислоти
Рослинні речовини вторинного походження
Ліпіди і споріднені їм сполуки
Вітаміни. Класифікація, номенклатура і властивості
Ферменти
Мінеральні речовини
УДК
577.1(075.8)
635(075.8)

Ключові слова: биохимия растений -- біохімія рослин -- будова рослин -- строение растений -- функції рослинних клітин -- функции растительных клеток -- хімічний склад плодів -- химический состав плодов -- хімічний склад овочів -- химический состав овощей -- мінеральні речовини -- минеральные вещества --
Анотація:
У навчальному посібнику детально розглянуто будову та функції рослинних клітин і тканин. Висвітлений хімічний склад плодів і овочів, як сировини для перероблення та об'єктів для тривалого зберігання. Докладно висвітлено будову і функції білків, вуглеводів, ліпідів. Особлива увага приділена вітамінам, мінеральним речовинам, фермантам та вторинним метаболітам плодоовочевої продукції. Посібник буде корисним для студентів і аспірантів технологічних спеціальностей, фахівців, що працюють у галузі виробництва, переробки і зберігання плодів та овочів.
Додаткові точки доступу: