Formation of beer quality with the addition of non-traditional plant materials [Electronic resource] : monograph / N. Penkina [et al.] ; State Biotechnological University. - Kharkiv : [s. n.], . - 146 p. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/60215 (Репозитарій). - Bibliography : p. 131-143. - Б. ц.

Переклад назви: Формування якості пива з додаванням нетрадиційної рослинної сировини: монографія
Ключові слова: пиво -- beer -- пивне виробництво -- пивное производство -- beer production -- якість пива -- качество пива -- beer quality -- рослинна сировина -- растительное сырье -- vegetable raw materials -- екстрат хвої -- экстрат хвои -- pine needles extract --
Анотація:
The monograph, based on experimental studies, scientifically substantiates and develops a new method of producing and enriching craft unfiltered beer with a natural herbal additive made from non-traditional plant material (pine needle extract) with antioxidant properties. A comprehensive commodity assessment of the developed beer enriched with pine needles, which differs from the traditional beer by its high content of natural plant biologically active substances, such as low- and highmolecular weight phenolic compounds and aromatic substances, was carried out. This allowed us not only to increase the biological value of the new beer, but also to double its shelf life. The reduction of the negative impact of the developed beer on the human body was proved in biological facilities. Data on the social and economic efficiency of the new products are presented. Recommended for scientists, practitioners of the food industry, teachers who train specialists for the food processing industry and trade, postgraduate students and higher education students. У монографії на основі експериментальних досліджень науково обґрунтовано та розроблено новий спосіб виробництва та збагачення крафтового нефільтрованого пива натуральною рослинною добавкою з нетрадиційної рослинної сировини (екстрактом хвої) з антиоксидантними властивостями. Проведено комплексну товарознавчу оцінку розробленого пива, збагаченого хвоєю, яке відрізняється від традиційного пива високим вмістом природних рослинних біологічно активних речовин, таких як низько- і високомолекулярні фенольні сполуки та ароматичні речовини. Це дозволило не тільки підвищити біологічну цінність нового пива, але й вдвічі збільшити термін його зберігання. Зменшення негативного впливу розробленого пива на організм людини було доведено в біологічних умовах. Наведено дані про соціальну та економічну ефективність нової продукції. Рекомендовано для науковців, практиків харчової промисловості, викладачів, які готують фахівців для харчової промисловості та торгівлі, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів.
Додаткові точки доступу: