.
Теоретичні та практичні аспекти застосування мікрохвильового й інфрачервоного випромінювання в харчових технологіях [Електронний ресурс] : монографія / В. О. Потапов, В. І. Жила ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 136 с. : рис. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/55650 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 127-135. - Б. ц.

Ключові слова: харчові технології -- пищевые технологии -- мікрохвильове та інфрачервоне випромінювання -- нагрівання харчових продуктів -- микроволновое и инфракрасное излучение -- нагрев пищевых продуктов -- електромагнітне випромінювання -- электромагнитное излучение -- обробка харчової сировини -- обработка пищевого сырья -- пастеризація молока -- пастеризация молока --
Анотація:
У монографії обґрунтовано теоретичні засади, розроблено науково-методичні та практичні рекомендації щодо теоретичних та практичних аспектів застосування мікрохвильового та інфрачервоного випромінювання в харчових технологіях. Опрацьовано теоретичні засади надвисокочастотного й інфрачервоного нагрівання харчових продуктів, наведено приклади практичних розрахунків і застосування цих методів у харчових технологіях. Монографію рекомендовано для наукових працівників, фахівців-практиків, викладачів та здобувачів вищої освіти з технологічних та інженерних спеціальностей.
Додаткові точки доступу: