.
Іноваційні технології переробки зерна [Електронний ресурс] : опорний конспект лекцій для здобувачів денної та заочної форми навчання, спеціальності 181 Харчові технології, освітньо-професійної програми Технології зернопродуктів та зернові ресурси / О. М. Шаніна, Т. В. Гавриш ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 55 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63826 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 54. - Б. ц.

Ключові слова: органолептичні показники якості хліба -- органолептические показатели качества хлеба -- газоутворювальна здатність борошна -- газообразующая способность муки -- зерно -- клейковина борошна -- клейковина муки -- переробка зерна -- переработка зерна -- очищення зерна -- очистка зерна --
Анотація:
У опорному конспекті лекцій висвітлено сучасні аспекти використання зернових ресурсів та зернопродуктів, розглянуто новітні підходи до переробки зерна та створення борошняних продуктів нового покоління. Окрему увагу приділено світовому досвіду комплексної переробки зерна, ефективному використанню супутніх і вторинних продуктів борошномельного виробництва, а також сучасним методам очищення зерна від домішок. Розглянуто ключові інноваційні технології борошномельної промисловості, включаючи вдосконалення воднотеплової обробки зерна, ефективні методи очищення його поверхні, сучасні способи подрібнення та перспективні напрямки розширення асортименту готової продукції.
Додаткові точки доступу: