547(075.8)
Х 22
Харчова хімія [Текст] : навч. посібник / В. В. Євлаш [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : Світ Книг, . - 504 с. : рис., табл. + дод. 491-503 с. - Бібліогр. в кінці розд. - ISBN 978-966-2678-07-9

Зміст:
Білки
Вуглеводи
Ліпіди
Вода
Мінеральні речовини
Вітаміни
Харчові добавки
Забруднення хімічної та біологічної природи, їх небезпека та принципи нормування у харчових продуктах
УДК
547(075.8)
577.1(075.8)
664(075.8)

Ключові слова: білки -- белки -- вуглеводи -- углеводы -- ліпіди -- липиды -- вода -- мінеральні речовини -- минеральные вещества -- вітаміни -- витамины -- антибіотики -- антибиотики -- харчові антиокислювачі -- пищевые антиокислители -- харчові добавки -- пищевые добавки -- хімічні забруднення -- химические загрязнения -- біологічні забруднення -- биологические загрязнения -- мікотоксини -- микотоксины --
Анотація:
В навчальному посібнику наведено дані щодо будови, фізико-хімічних та функціонально-технологічних властивостей основних компонентів сировини та харчових продуктів білків, ліпідів, вуглеводів мінеральних речовин, вітамінів, та їх перетворення у технологічному потоці. Окремо розглянуто роль води у харчових системах. Наведено характеристику основних функціональних класів харчових добавок, їх технологічні властивості, місце у сучасному раціоні харчування людини, гігієнічне регламентування у продуктах харчування. Приділено увагу безпечності сировини та харчових продуктів. Навчальний посібник призначений для студентів вищих навчальних закладів напрямів підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія», 6.030510 «Товарознавство і торговельне підприємництво» та 140101 «Готельно-ресторанна справа». Крім того, посібник може бути рекомендований аспірантам та науковим співробітникам.
Додаткові точки доступу: