
>
Технології соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації [Текст] : монографія / С. С. Андрєєва [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ХДУХТ, 2017. - 131 с. - Бібліогр.: с. 109-124
Ключові слова: крохмаль -- крохмал -- плодово-ягідна сировина -- плодово-ягодное сырье -- соуси -- соусы -- солодкі соуси -- сладкие соусы --
Анотація:
У монографії розглянуто технологію соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації. Обґрунтовано використання крохмалів фізичної модифікації (КФМ) із воскової кукурудзи "Prima", тапіокового "Endura", плодово-ягідної сировини (пюре, соки концентровані) та смакових компонентів у технології соусів солодких. Установлено залежності ефективної в'язкості оклейстеризованих крохмальних дисперсій (ОКД) і модельних систем (МС) на основі дослідних крохмалів та плодово-ягідної сировини від впливу технологічних чинників (рН, повторне нагрівання, механічний вплив, цикл "заморожування - розморожування", тривалість зберігання та ін.). Обґрунтовано раціональний вміст основних рецептурних компонентів і технологічні параметри виробництва соусів солодких. Розроблено рекомендації із застосування соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації для кулінарної продукції.
Додаткові точки доступу:
Андрєєва, Світлана Сергіївна
Колеснікова, Марина Борисівна
Пивоваров, Павло Петрович
Гринченко, Ольга Олексіївна
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Ключові слова: крохмаль -- крохмал -- плодово-ягідна сировина -- плодово-ягодное сырье -- соуси -- соусы -- солодкі соуси -- сладкие соусы --
Анотація:
У монографії розглянуто технологію соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації. Обґрунтовано використання крохмалів фізичної модифікації (КФМ) із воскової кукурудзи "Prima", тапіокового "Endura", плодово-ягідної сировини (пюре, соки концентровані) та смакових компонентів у технології соусів солодких. Установлено залежності ефективної в'язкості оклейстеризованих крохмальних дисперсій (ОКД) і модельних систем (МС) на основі дослідних крохмалів та плодово-ягідної сировини від впливу технологічних чинників (рН, повторне нагрівання, механічний вплив, цикл "заморожування - розморожування", тривалість зберігання та ін.). Обґрунтовано раціональний вміст основних рецептурних компонентів і технологічні параметри виробництва соусів солодких. Розроблено рекомендації із застосування соусів солодких із використанням крохмалів фізичної модифікації для кулінарної продукції.
Додаткові точки доступу:
Андрєєва, Світлана Сергіївна
Колеснікова, Марина Борисівна
Пивоваров, Павло Петрович
Гринченко, Ольга Олексіївна
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 3 | 3 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-232308 Х-232309 Х-232310 |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Репозитарій | |
2 | Електронний ресурс | 132 |