
>
Гавриш, Тетяна Володимирівна.Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі [Електронний ресурс] : навч.-метод. посібник до викон. лаборатор. робіт для студ. спец. 181 Харчові технології / Т. В. Гавриш, І. М. Фоміна, Н. О. Боровікова ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], 2024. - 79 с. : рис., табл. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/58676 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 66-67. - Словник: с. 75-78. - Б. ц.
Зміст: >
Дослідження технологічного процесу виробництва хліба
Дослідження якості продукці хлібопекарського виробництва
Вивчення процесу пліснявіння зерна
Мікробіологічний контроль якості круп
Визначення зараженості борошна картопляною хворобою
Мікробіологічний контроль якості та безпеки сухих кормів для непродуктивних тварин
Мікробіологічний контроль якості комбікормів
Ключові слова: зернопереробна галузь -- зерноперерабатывающая отрасль -- біотехнологічні процеси -- биотехнологические процессы -- харчові технології -- пищевые технологии -- зберігання зерна -- хранение зерна -- виробництво зернопродуктів -- производство зернопродуктов -- переробка зернової сировини -- переработка зернового сырья --
Анотація:
Лабораторний практикум «Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі» може служити керівництвом для самостійної роботи студентів. Метою даного курсу є надання студентам грунтовних знань про особливості життєдіяльності мікроорганізмів під час зберігання зерна, а також під час виробництва зернопродуктів. Предметом вивчення є вивчення біотехнологічних та мікробіологічних процесів під час зберігання, переробки зернової сировини та контроль мікробіологічного та санітарно-гігієнічного стану виробництва зернопродуктів. Практикум дає змогу оволодіти знаннями про біотехнологічні та мікробіологічні процеси при зберіганні та переробці зернової сировини; захворювання рослин та зерна; епіфітні, сапрофітні, фітопатогені мікроорганізми, їх вплив на якість зернової сировини та можливість отруєння при вживанні зернопродуктів; вплив різних чинників на інтенсивність розмноження мікроорганізмів під час зберігання зерна та зернопродуктів; кормові отруєння мікробного походженя. У лабораторному практикумі освоюються теоретичні основи регулювати біотехнологічними і мікробіологічними процесами під час зберігання зернової сировини та виробництва зернопродуктів та розглядається послідовність здійснення контролю мікробіологічного та санітарно-гігієнічного стану зернопереробного виробництва.
Додаткові точки доступу:
Фоміна, Ірина Миколаївна
Боровікова, Наталія Олексіївна
Держ. біотехнол. ун-т
Гавриш, Тетяна Володимирівна.
Дослідження технологічного процесу виробництва хліба
Дослідження якості продукці хлібопекарського виробництва
Вивчення процесу пліснявіння зерна
Мікробіологічний контроль якості круп
Визначення зараженості борошна картопляною хворобою
Мікробіологічний контроль якості та безпеки сухих кормів для непродуктивних тварин
Мікробіологічний контроль якості комбікормів
Ключові слова: зернопереробна галузь -- зерноперерабатывающая отрасль -- біотехнологічні процеси -- биотехнологические процессы -- харчові технології -- пищевые технологии -- зберігання зерна -- хранение зерна -- виробництво зернопродуктів -- производство зернопродуктов -- переробка зернової сировини -- переработка зернового сырья --
Анотація:
Лабораторний практикум «Біотехнологічні процеси у зернопереробній галузі» може служити керівництвом для самостійної роботи студентів. Метою даного курсу є надання студентам грунтовних знань про особливості життєдіяльності мікроорганізмів під час зберігання зерна, а також під час виробництва зернопродуктів. Предметом вивчення є вивчення біотехнологічних та мікробіологічних процесів під час зберігання, переробки зернової сировини та контроль мікробіологічного та санітарно-гігієнічного стану виробництва зернопродуктів. Практикум дає змогу оволодіти знаннями про біотехнологічні та мікробіологічні процеси при зберіганні та переробці зернової сировини; захворювання рослин та зерна; епіфітні, сапрофітні, фітопатогені мікроорганізми, їх вплив на якість зернової сировини та можливість отруєння при вживанні зернопродуктів; вплив різних чинників на інтенсивність розмноження мікроорганізмів під час зберігання зерна та зернопродуктів; кормові отруєння мікробного походженя. У лабораторному практикумі освоюються теоретичні основи регулювати біотехнологічними і мікробіологічними процесами під час зберігання зернової сировини та виробництва зернопродуктів та розглядається послідовність здійснення контролю мікробіологічного та санітарно-гігієнічного стану зернопереробного виробництва.
Додаткові точки доступу:
Фоміна, Ірина Миколаївна
Боровікова, Наталія Олексіївна
Держ. біотехнол. ун-т
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Репозитарій | |
2 | Електронний ресурс | 21 |