Основи токсикологічної безпеки кормів у сільському господарстві [Електронний ресурс] : монографія / О. Л. Оробченко [та ін.] ; ННЦ «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини». - Харків : [б. в.], . - 697 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/46880 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 692-696. - Б. ц.

Ключові слова: продукція тваринництва -- продукция животноводства -- безпечні продукти -- безопасные продукты -- продукти харчування -- продукты питания -- безпека кормів -- безопасность кормов --
Анотація:
У даному виданні висвітлено основні аспекти токсикологічної безпеки кормів: надано сучасну нормативну документацію України у сфері кормовиробництва, класифікацію та опис основних видів кормів, охарактеризовано токсикози сільськогосподарських тварин, викликані токсичними речовинами різного ґенезу (природного, мікробіологічного і хімічного) з детальним розглядом клінічних симптомів та патологоанатомічних змін, описано наявні системи лікування і профілактики кормових токсикозів в умовах агропромислового виробництва. Призначено для спеціалістів галузі кормовиробництва, практикуючих ветеринарних лікарів та технологів, працівників лабораторій Держпродспоживслужби під час постановки діагнозу на отруєння тварин, здобувачів навчальних закладів ІІ-IV рівнів акредитації, науковців, викладачів та аспірантів.
Додаткові точки доступу: