Наукове обґрунтування технологій дієтичних добавок та харчових продуктів, збагачених на ессенціальні мінеральні речовини [Електронний ресурс] : монографія / Т. М. Головко [та ін.] ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 297 с. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/35324 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 262-296 (314 назв)

Зміст:
Сучасний стан та перспективи створення харчових продуктів оздоровчого призначення, збагачених на есенціальні мікронутрієнти
Аналітичне обгрунтування та теоретичне моделювання усунення дефіциту мінеральних есенціальних нутрієнтів
Наукове обґрунтування та розробка технологій мінерально-органічних дієтичних добавок
Наукове обгрунтування та розробка технологій харчових продуктів оздоровчого призначення, збагачених на есенціальні мінеральні речовини
Комплексна система оцінки ефективності впровадження розроблених технологій
Анотація:
У монографії теоретично та експериментально обґрунтовано технологію дієтичних добавок як джерела збагачення харчових продуктів і страв на ессенціальні мінеральні речовини та харчових продуктів з їх використанням. Визначені закономірності в технологіях харчових продуктів оздоровчого призначення із використанням харчової сировини, дієтичних добавок та на основі хелатних комплексів. Розвинуто технологічні прийоми включення дієтичних добавок до виробництва харчових продуктів, збагачених на ессенціальні мінеральні речовини. Рекомендовано для наукових працівників, практичних спеціалістів, які вивчають технологію та питання створення харчових продуктів оздоровчного призначення, а також аспірантам та студентам спеціальності «Харчові технології»
Додаткові точки доступу: