664.68(075.8)
Т 38
Технологія борошняних кондитерських виробів [Текст] : навч. посібник / О. В. Самохвалова [та ін.] ; за ред. О. В. Самохвалової ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : ФОП Бровін О. В., . - 572 с. : рис., табл. - Бібліогр.: с. 560-565. - Слов. іншомов. термінів: с. 555-559. - ISBN 978-617-7256-94-5

Зміст:
Загальна характеристика кондитерських і булочних виробів та основні принципи їх виробництва
Сировина. Характеристика, властивості та роль у формуванні якості
Наукові основи тістоутворення
Технології виробів із дріжджового тіста
Технології випічних напівфабрикатів, їх використання
Технології оздоблювальних напівфабрикатів, їх використання
Технології виготовлення виробів. Особливості їх оздоблення
Технологія кондитерських і хлібобулочних виробів спеціального призначення
Національні борошняні кондитерські вироби
Особливості розрахунку рецептур борошняних кондитерських виробів
Контроль та управляння якістю кондитерських виробів
Санітарні вимоги до виробництва
УДК
664.68(075.8)

Ключові слова: кондитерські вироби -- кондитерские изделия -- булочні вироби -- булочные изделия -- борошно -- мука -- крохмаль -- крахмал -- цукор -- сахар -- дріжджі -- дрожжи -- молоко -- яйця -- яйца -- насіння та горіхи -- семена и орехи -- харчові добавки -- пищевые добавки -- тістоутворення -- тестообразование -- напівфабрикати -- полуфабрикаты --
Анотація:
У навчальному посібнику викладено інформацію про виробництво борошняних кондитерських виробів. Наведено вимоги до зберігання сировини та підготовки її до виробництва. Розглянуто наукові основи тістоутворення, технології різних видів тіста, випічних і оздоблювальних напівфабрикатів, процеси та способи художнього оздоблення борошняних кондитерських виробів. Викладено технології продукції спеціального призначення, національних кондитерських виробів. Подано відомості щодо розрахунку рецептур цієї продукції, контролю та управління якістю, санітарних вимог до виробництва. Рекомендовано для студентів спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа», а також студентів споріднених спеціальностей, викладачів, аспірантів, інженерно-технічних працівників, які зайняті в галузі виробництва борошняних кондитерських виробів.
Додаткові точки доступу: