
>
612.3(075.8)
О-75
Основи фізіології та гігієни харчування [Текст] : підручник / Н. В. Дуденко [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Суми : Університетська книга, 2009. - 557 с. : мал., табл. + дод. 223-254 с. - Бібліогр.: с. 555-557. - ISBN 978-966-680-427-6
Зміст: >
Основи фізіології харчування
Основи гігієни харчування
Ключові слова: дієти -- диеты -- харчові захворювання -- пищевые заболевания -- харчування -- питание -- харчові речовини -- пищевые вещества -- фізіологія харчування -- физиология питания -- гігієна харчування -- гигиена питания -- харчові технології -- пищевые технологии -- інженерія -- инженерия --
Анотація:
У підручнику наведено будову та функції системи травлен ня, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні про цесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми споживання, обгрунтовано особливості потреб у нутрієнтах та енергії різних верств населения. Надається характеристика особливостей харчування різних вікових груп (дітей і підлітків, людей похилого віку), різних професійних груп населення та людей, що потребують дієтичного харчування. Наводяться дані щодо гігієни та безпеки харчування, дається гігієнічна характеристика основних груп харчових продуктів та їх виготовлення. Призначений для студентів і викладачів факультетів харчо вих технологій і технологічних факультетів за напрямком підго товки «Харчові технології та інженерія».
Додаткові точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна
Павлоцька, Лариса Федірівна
Артеменко, Віктор Станіславович
Головко, Микола Павлович
Коваленко , Валентина Олексіївна
Євлаш, Вікторія Владленівна
Горбань, Віктор Григорович
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
О-75
Основи фізіології харчування
Основи гігієни харчування
УДК | |
612.3(075.8) | |
615.874(075.8) |
Ключові слова: дієти -- диеты -- харчові захворювання -- пищевые заболевания -- харчування -- питание -- харчові речовини -- пищевые вещества -- фізіологія харчування -- физиология питания -- гігієна харчування -- гигиена питания -- харчові технології -- пищевые технологии -- інженерія -- инженерия --
Анотація:
У підручнику наведено будову та функції системи травлен ня, показано роль основних харчових речовин у забезпеченні про цесів життєдіяльності. Розглянуто нові норми споживання, обгрунтовано особливості потреб у нутрієнтах та енергії різних верств населения. Надається характеристика особливостей харчування різних вікових груп (дітей і підлітків, людей похилого віку), різних професійних груп населення та людей, що потребують дієтичного харчування. Наводяться дані щодо гігієни та безпеки харчування, дається гігієнічна характеристика основних груп харчових продуктів та їх виготовлення. Призначений для студентів і викладачів факультетів харчо вих технологій і технологічних факультетів за напрямком підго товки «Харчові технології та інженерія».
Додаткові точки доступу:
Дуденко, Ніна Василівна
Павлоцька, Лариса Федірівна
Артеменко, Віктор Станіславович
Головко, Микола Павлович
Коваленко , Валентина Олексіївна
Євлаш, Вікторія Владленівна
Горбань, Віктор Григорович
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №1 (пр. Героїв Харкова, 45) | 1 | 1 |
2 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 2 | 2 |
3 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 29 | 29 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №1 (пр. Героїв Харкова, 45) | 360975 |
2 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 0001357 0001358 |
3 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-215782 Х-218557 Х-219464 Х-220270 Х-221462 Х-222180 Х-225054 Х-225085 Х-225167 Х-225198 Х-225252 Х-226203 Х-226259 Х-226445 Х-226452 Х-229210 Х-229256 Х-229339 Х-229421 Х-230616 Х-232334 Х-232386 Х-232829 Х-к.3671/1 Х-к.3671/1 Х-к.3671/2 Х-к.3671/4 Х-к.3671/6 Х-к.3671/8 |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|---|---|---|---|
1 | 33 | Харчові технології (181) | Основи фізіології та гігієна харчування | 4 |
2 | 33 | Харчові технології (181) | Основи фізіології та гігієна харчування | 4 |
3 | 33 | Харчові технології (181) | Основи фізіології та гігієна харчування | 6 |
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|