.
Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку [Електронний ресурс] : конспект лекцій для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання за спеціальністю 181 Харчові технології ОПП Технології зернопродуктів та зернові ресурси / Т. В. Гавриш, О. М. Шаніна, С. Г. Олійник ; Держ. біотехнол. ун-т. - Харків : [б. в.], . - 73 с. : табл., рис. - Режим доступа: ; https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/63827 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 72

Ключові слова: харчові технології -- пищевые технологии -- вища освіта -- высшее образование -- науковий пошук -- научный поиск -- стабільність і цілісність -- стабильность и целостность --
Анотація:
Конспект лекцій з дисципліни «Стратегії оптимізації технологій та наукового пошуку» відповідає робочій програмі навчальної дисципліни, призначений для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Технології зернопродуктів та зернові ресурси». Висвітлено питання методології та методів аналізу технологічних систем у конспекті лекції, зокрема організація технологічного потоку, проблеми розвитку та принципи вдосконалення технологічних процесів. Розглянуто системний підхід до дослідження технологічних потоків та застосування методів моделювання для оптимізації технологічних систем. Особлива увага приділяється обробці експериментальних даних із використанням математичних методів, таких як метод найменших квадратів, дисперсійний аналіз та регресійний аналіз. Крім того, розглянуто оптимізацію технологічних процесів у галузях, таких як круп’яне та борошномельне виробництво, з використанням сучасних методів симплекс-планування, а також процеси апробації наукових досліджень через написання наукових статей та підготовку доповідей
Додаткові точки доступу: