.
Сталість виробництва продукції рослинництва в сільськогосподарських підприємствах [Електронний ресурс] : монографія / Т. І. Олійник, Е. В. Шевченко ; Харків. нац. аграр. ун-т ім. В. В. Докучаєва. - Харків : [б. в.], . - 344 с. : рис., табл. + дод. 146-343. - Режим доступа: https://repo.btu.kharkov.ua/handle/123456789/60111 (Репозитарій). - Бібліогр.: с. 147-165. - Б. ц.

Зміст:
Теоретико-методичні засади сталості виробництва продукції рослинництва
Аналіз сталості та дослідження умов виробництва продукції рослинництва
Напрями забезпечення сталості виробництва продукції рослинництва в сільськогосподарських підприємствах
Ключові слова: сільськогосподарські підприємства -- сельскохозяйственные предприятия -- продукція рослинництва -- продукция растениеводства -- сталість виробництва -- устойчивость производства -- економічна складова -- экономическая составляющая -- соціальна складова -- социальная составляющая -- екологічна складова -- экологическая составляющая -- природно-кліматичні умови -- природно-климатические условия --
Анотація:
Висвітлено теоретико-методичні засади сталості виробництва продукції рослинництва. Розроблено практичні рекомендації щодо її підвищення у сільськогосподарських підприємствах. Запропоновано визначення поняття «сталість виробництва продукції рослинництва». Розроблено методичний підхід до визначення показника сталості. З’ясовано вплив природно-кліматичних умов на сталість виробництва продукції рослинництва у межах кожного року. Досліджено економічну, соціальну, екологічну складові сталості виробництва. Розроблено пропозиції щодо застосування міжнародного досвіду впливу на забезпечення сталості виробництва продукції рослинництва у вітчизняних сільськогосподарських підприємствах. Запропоновано модель прогнозу виробництва на п’ятирічний період у межах десятирічного циклу розвитку. Видання призначене для наукових працівників, викладачів, фахівців, аспірантів та студентів.
Додаткові точки доступу: